Ohjelma

Kuva: Elina Brotherus

Maria Kalaniemi & Eero Grundström: Svalan

perjantai 29.6.2018 Klo 19:00 | Kuhmo-talo, Lentua-sali
20 € / 16 €

Osta lippu

Tuulen piiskaamat purjeet ja sinisten vaarojen kutsuvat sylit vievät kuulijan maagiselle matkalle musiikin siivin. Konsertissa soivat suomanruotsalaiset balladit, tunteikkaat tangot, maagiset menuetit sekä omat sävellykset. Maria Kalaniemen ja Eero Grundströmin duolevy, Svalan, julkaistiin huhtikuussa 2017. Ylistetyn vastaanoton saanut albumi pysyttelin viisi kuukautta arvostetun World Music Charts Europe -listan kymmenen parhaan joukossa, kohoten heinäkuussa paalupaikalle.

”Svalan-levy (suomeksi Pääsky) on intiimi, osin mietiskelevä ja perusasioita kosketteleva. Kaiken lisäksi levyltä kuulee lintujen liverryksen, korpin juttelut ja koirasuden ulvonnan. Ihastuttavaa – kuten itse musiikkikin. —- Välillä tuntuu, että kappaleet lähtevät kaksikon käsissä lentoon. Sellainen on vaikkapa Lars Huldénin ruotsintama Liljan-tango (Liljankukka). Harmoniluritukset tutun tangon lomassa ovat sen verran koukeroisia, että mieleen tulevat Bach ja virsikirjan lisälehdet. Mainion hengittävä ja lentävä versio.”

– Mari Koppinen, Helsingin Sanomat

Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman, hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on noussut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemi on tehnyt kolmen vuosikymmenen aikana mittavan uran koti- ja ulkomailla uudistaen käsitystä harmonikasta ja sillä soitettavasta musiikista.

Eero Grundström on monipuolinen ja lahjakas muusikko, säveltäjä, harmoninsoittaja ja huuliharpisti. Grundström esiintyy monissa kokoonpanoissa, kuten mainetta niittäneessä Sväng-huuliharppuyhtyeessä.