Ohjelma

Kuva: Juha Olkkonen

Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesteri: Kuolinriitti – Osa 2

perjantai 29.6.2018 Klo 10:00 - 11:00 | Kuhmo-talo, Lentua-sali
10 € / 6 €

Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesteri johdattavat yleisön Kuolinriitti-esityksessään vanhojen karjalaisten kuolinrituaalien maailmaan. Kuolinriitissä eletään hetket kuolemasta haudanlaskuun. Karjalassa olennainen osa kuolinseremonioita olivat itkuvirret, jotka saattelivat vainajan matkalle Tuonelaan. Esityksessä kuullaan itkujen lisäksi yhtyeen omaa musiikkia.

Esityksen ensimmäinen osa kuullaan Sommelossa torstaina 28.6. klo 19, ja esitys jatkuu perjantaina 29.6. klo 10. Molemmat osuudet toimivat myös itsenäisinä konsertteina.

Emmi Kuittinen on karjalaiseen kansanmusiikkiin perehtynyt laulaja ja muusikko. Emmin erityisalaa ovat itkuvirret, yksi maailman vanhimmista perinteenlajeista. Hän on yhdistellyt itkuja myös esimerkiksi stand up -komiikan, tanssin ja sirkuksen kanssa. Ikuisen ikävän orkesterin muodostavat monessa liemessä keitetyt kansanmusiikin ja hullujen projektien ammattilaiset Heidi Haapoja-Mäkelä, Lotta Hagfors, Amanda Kauranne, Juulia Salonen, Minsku Tammela, Mira Törmälä ja Kirsi Vinkki.


Esiintyjä:

  • Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesteri