Ohjelma

Balladikonsertti

keskiviikko 27.6.2018 Klo 17:00 | Juminkeko
10 € / 6 €

Osta lippu

Dmitri Paramonov on kulttuurintutkija ja venäläisen perinnekulttuurin arvostettu tuntija. Hän on myös muusikko, lukuisten venäläisten alkuperäissoittimien harras tutkija sekä soittaja, runolaulaja ja tunnettu guslisti itsekin. Paramonov johtaa Moskovassa sijaitsevaa Guslin soittotaidon koulua (MaGi) sekä toimii opettajana gusliakatemiassa.

Maija Karhinen-Ilo valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016 aiheenaan balladit ja monitaiteinen muusikkous. Hän on perehtynyt laajasti erityisesti suomenkieliseen balladitraditioon ja lähestynyt sitä esittäjän näkökulmasta, erilaisia esittämisen muotoja kokeillen. Innoittajina ovat olleet mm. keskiajan monitaitoiset leikari-muusikot, skandinaavinen balladitanssi sekä moderni kansainvälinen balladimusiikki. Karhinen-Ilolla on vahva pedagoginen työhistoria ja hän toimii Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikkilinjasta vastaavana apulaisrehtorina. Hän esiintyy Freija-yhtyeen riveissä sekä solistisesti balladiohjelmistollaan.

Brigitte Kloareg on bretagnelainen kansanlaulaja ja muusikko, joka on viettänyt useita vuosia Britteinsaarilla. Hänen musiikissaan nykyrunous, kansanlalulut ja tarinankerronta yhdistyvät runollisiksi resitaaleiksi. Yksi hänen viimeaikaisista projekteistaan on ollut yhdistää Kalevalan tarinoita ranskan- ja bretoninkielisiin tarinoihin. Balladirepertuaarissaan hänellä on balladeja Englannista, Irlannista, Skotlannista, Bretagnesta ja Ranskasta.

Susanne Rosenberg Susanne Rosenberg on yksi Ruotsin tämän päivän merkittävimmistä kansanlaulajista. Rosenbergin painopiste on kansalaulutekniikoissa, kuten kulningissa eli ruotsalaisessa karjankutsutraditiossa, mutta hänen äänensä taipuu myös barokkiin, jazziin ja nykymusiikkiin. Rosenberg toimii professorina Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa ja on tohtoroitunut Sibelius-Akatemiasta.


Esiintyjät:

  • Maija Karhinen-Ilo
  • Susanne Rosenberg (SWE)
  • Brigitte Kloareg (FR)
  • Dmitri Paramonov (RUS)