Sommelon kurssit 2018

Sommelon monipuolisilla kursseilla ja työpajoissa syvennytään kansanmusiikin maailmaan ammattilaisten opastuksessa ja koetaan yhdessä riemun hetkiä soittamalla ja laulamalla. Monipuolisessa kurssitarjonnassa on vaihtoehtoja kaikille kansanmusiikista kiinnostuneille, lapsista aikuisiin ja vasta-aloittelevista kokeneisiin konkareihin.

Kansantanssikurssi

Tuomaksen vetämällä kurssilla tanssitaan kansantanssia ja siihen juureutuvaa materiaalia rennon rempseällä meiningillä. Painopiste on kansanomaisissa paritansseissa, mutta tekemistä riittää myös monien muiden tanssillisten teemojen merkeissä. Kurssilla harjoitellaan myös opetellusta materiaalista koostuva esitettävä kokonaisuus. Mukaan sopii harrastajia kaikilta taitotasoilta, tärkeintä kurssilla on nauttia tanssin ilosta ja tekemisen meiningistä!


Kansainvälinen balladikurssi

Balladikurssilla oppitunteja on 20, sisältäen pienryhmäopetusta kaikilta opettajilta, yhteisiä osioita balladiperinteestä sekä seminaarin, Balladikonsertin sekä kurssin päätöskonsertin. Balladikurssin aloituskokoontuminen on maanantaina 25.6. klo 17.30, jonka jälkeen kurssi jatkuu balladitanssin ja -laulun parissa Maija Karhinen-Ilon johdolla.    


Näppärikurssi

Mauno Järvelän luotsaamalla Sommelon Näppärikurssilla kaikki saavat soittaa! Näppäreissä soitettava Näppärimusa koostuu perinteisistä kansanmusiikkisävelmistä ja uudesta, sävelletystä kansanmusiikista. Mukaan voi tulla niin vasta-alkajat kuin pidemmälle ehtineet, ja tervetulleita ovat kaikenikäiset soittajat! Lisätietoa Näppäreistä: napparit.fi