FI RU EN
A+ A A-

Tapahtumapaikat

Sommelon keskeisin tapahtumapaikka on Kuhmo-talo. Kainuussa Sommelon tapahtumia on Kuhmo-talon lisäksi muualla Kuhmossa sekä Suomussalmella ja Sotkamossa. Vienan Karjalassa Sommelon vieraille tulevat tutuksi Uhtua ja idyllinen Haikolan kylä.

Vuokkiniemi

Vuokkiniemi oli runonkeruuaikaan pitäjäkeskus, jonka alueeseen kuuluivat lähes kaikki merkittävät runokylät. Karjalaisen väestönsä vuoksi se on edelleen yksi merkittävimmistä vienalaisista kylistä.

Tietoa Vuokkiniemestä löydät myös Vuokkiniemi-seuran sivuilta: www.vuokkiniemi.net

Kuhmon tori

Tori on Kuhmon keskustan vilkas tapahtumapaikka. Laukunkantaja-patsas torin kulmalla muistuttaa siitä, että Kuhmossa on ollut vilkkaat yhteydet Vienan Karjalaan myös entisinä aikoina.

Näppärileiriläisten kulkue Sommelon avajaisisissa 2010. Kuva: Soila Puurtinen

Juminkeko

Juminkeko on Kuhmon keskustassa sijaitseva Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin tiedotuskeskus. Hirsikehikon päälle rakennettu rakennus on uuden suomalaisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Sen ovat suunnitelleet kansainvälisesti tunnetut arkkitehdit Mikko Heikkinen ja Markku Komonen.

Read more: Juminkeko
contentmap_module

Opas Kainuun ja Vienan Karjalan matkailukohteisiin

Ontrei Malisen Kantele -matkailureitti

Ontrei.fi -sivuston avulla löydät Kainuun ja Vienan kiinnostavat matkakohteet ja palvelut. Lisäksi saat taustatietoa alueen historiasta ja kulttuurista ja voit tutustua reitin varrelta kerättyihin valokuviin ja äänitteisiin.

Ontrei Malisen Kantele -matkailureitti

Yhteystiedot

Pro Sommelo ry
Kainuuntie 99
88900 Kuhmo
FINLAND
Puh: 040-179 8600

 

Yhteistyössä

 

 

  

Sign In or Create Account