free social media buttons
FI RU EN

"The cosy atmosphere of log cabin, the lake, the forest and the music – both archaic and modern – creates an unforgettable impression"
- Simon Broughton, Songlines July 2009

A+ A A-

Sommelo 29.6. - 3.7.2016

Sommelo on vuosittain heinäkuussa järjestettävä musiikkijuhla Kainuussa ja Vienan Karjalassa. Tapahtuman tarjontaan sisältyy konsertteja, kursseja, yleisöluentoja ja taidenäyttelyitä. Tervetuloa mukaan!

Sommelo Ethno Music Festival Winter Concert

Sommelo Ethno Music Festival winter concert will feature performance by Rajamailla Duo consisting Emmi Kuittinen (vocals) and Suvi Tuominen (dance, choreography).

The performance is based on lamentations. Emmi Kuittinen has specialised to lamentations and Tuominen oriental dance. Lamentations are a universal way of handling sorrows that unite people regardless of their nationality. Eventually love and hope rise over the sorrow.

Emmi Kuittinen, vocals, narration, accordion
Suvi Tuominen, dance, choreography


Concert in Kuhmo Arts Centre on January 6th, 2017 at 6 pm

Tickets 16 / 10 €

Sommelo 2016 on päättynyt!

Kesän 2016 Sommelo on päättynyt. Taiteellinen johtaja Maari Kalleberg sekä koko tuotantotiimi kiittävät yleisöä, työntekijöitä ja takoolaisia hyvästä lopputuloksesta. Yleisötavoite, noin 6000 kävijää täyttyi. Festivaaliohjelma oli runsas ja tarjolla oli paljon erilaista ohjelmaa, kuten kursseja, taidenäyttely, elokuvaa, seminaareja sekä konsertteja.

 

Uusia konserttipaikkoja kesällä 2016 olivat Kaesan kotileipomon kahvila sekä Kelo. Kaesan kotileipomon kahvilassa oli mahdollisuus kuulla Arto Järvelän ja Jouko Kyhälän soolokonsertit, runolaulua sekä stand up komiikkaa. Perjantaina 1. heinäkuuta Kelolla esiintyivät muun muassa Mamyth ja Suistamon Sähkö. Kelolla järjestettyihin tilaisuuksiin oli mahdollisuus osallistua Kuhmo-talolta lähteneellä ilmaisella bussikuljetuksella.

Vienassa, Uhtualla ja Haikolassa Sommelo soi lauantaina 2.7. ja sunnuntaina 3.7. Kuhmossa tilaisuuksia oli vielä 2. päivä heinäkuuta lauantaina Kuhmo-päivän ja Kalahässäkän merkeissä.

Sommelon uusimmat kuvat löydät galleriasta.

Sommelon ohjelma julkistettu

Sommelon ohjelma on runsas ja monipuolinen

Musiikkijuhla Sommelon ensi kesän ohjelma on julkistettu ja luvassa on tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa kansanmusiikin ympärillä. Kuhmossa ja Vienan Karjalassa pidettävien konserttien lisäksi ohjelmassa on taidenäyttelyitä, elokuvaa, stand upia, seminaareja ja kursseja. Ajankohta on 29.6. - 3.7. 2016. Kuhmossa tapahtumat ovat 29. 6. - 1. 7. ja Vienan Karjalassa 2. - 3. 7.

Kuhmossa Sommelo soi tuttuun tapaan Kuhmo-talon lisäksi Juminkeossa ja torilla. Uusina konserttipaikkoina ovat Kaesan kotileipomon kahvila sekä Kuhmon Kelo, jonne Sommelo siirtyy perjantaina. Kelolle on suunniteltu iltapäivästä alkaen paljon erilaista ohjelmaa, ja ilta huipentuu Suistamon sähkön konserttiin.

Esiintyjinä festivaaleilla nähdään mm. Sväng, maailmankuulu huuliharppukvartetti, joka soittaa Lentua-salissa Sibeliusta. Lentua-salin konserteissa esiintyy myös virolainen viulisti-laulaja Maarja Nuut ja Kainuu-kavalkadissa kuullaan kainuulaisia kansanmuusiikkiryhmiä. Muita esiintyjäryhmiä ovat mm.ruotsalais-suomalainen yhtye WAO, joka esittää tornionjokilaaksolaisen Wilho Akseli Ollikaisen ohjelmistoa, petroskoilainen ambient-folk-jazz -trio Asketics, amerikansuomalais-suomalainen duo Aallotar. Lisäksi on soolokonsertteja, klubeja ja paljon muuta. Koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa http://www.sommelo.net/fi/ohjelma/cat.listevents/2016/03/04/- 

Sommelon kurssit tarjoavat uutta ja vanhaa. Lasten ja nuorten näppärikurssi, kansantanssikurssi, runolaulukurssit sekä kansainvälinen kantelekurssi ovat jo saavuttaneet vakiintuneen aseman Sommelon ohjelmassa. Aivan uudenlaista lähestymistapaa tuo Soittimet kaapeista! -kurssi, jolle voi tulla elvyttämään unohduksissa olleen soitto- tai lauluharrastuksen. Kansanlaulukurssi tutustuttaa monipuolisesti kansanlaulun eri lajeihin, ja itkukurssilla pääsee tutustumaan ikiaikaiseen itkuvirsiperinteeseen ja luomaan omia itkuja. Monipäiväisten kurssien lisäksi tarjolla on myös lyhyempiä työpajoja perjantaina 1.7., kuten improteatterityöpaja ja Notka-retriitti, jossa opetellaan venäläisen notka-haitarin soittoa. Kurssilaiset pääsevät Sommelon muihin tapahtumiin ilmaiseksi sekä itse esiintymään festivaalilla.

Attachments:
Download this file (Sommelon lehdistötiedote 4.3.2016.pdf)Lehdistötiedote 03/16

Contact

Pro Sommelo ry
Kainuuntie 99
88900 Kuhmo
FINLAND
Puh: 040-179 8600

 

Yhteistyössä

 

 

  

Sommelo Blog

Facebook

Sign In or Create Account